Eiwitrijke Lasagne
Ingrediënten
Benodigdheden voor 4 personen:
- 300 gram kipgehakt
- 1 witte ui (grof gehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel olijfolie
- 600 gram gehakte tomaten of passata
- 300 gram volkoren lasagnevellen
- 1 courgette
- 400 gram magere kwark
- 3 eiwitten
- 100 gram geraspte kaas 30+
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel zeezout & zwarte peper
Voor het afbakken is een ovenschaal nodig!
Bereidingswijze
- Maak eerst de kip ragu. Voeg de olijfolie toe aan een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit 3 á 4 minuten, voeg dan de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg vervolgens het kipgehakt toe, verdeel het met een spatel en laat het in 3 á 4 minuten al roerend bruin worden. Roer vervolgens 1/2 theelepel oregano, 1/2 van het zout/de peper en de passata erdoorheen en laat dit 10 minuten op laag vuur sudderen.
- Terwijl het mengsel kookt, klop je de kwark en eiwit samen in een kom met een vork. Voeg hier ook de resterende kruiden aan toe en roer tot een glad mengsel. Zet dit opzij en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bereid nu de lasagne vellen en de courgette voor. Gebruik een dunschiller (of kaasschaaf ;)) om de courgette in de lengte in lange, dunne vellen te snijden.
- Zodra de ragu klaar is, kan je beginnen met met het bouwen van jouw lasagne. Begin met een laag courgette-bladen om na het bakken de lasagne goed te kunnen verwijderen uit de schaal. Wissel vervolgens af tussen de ragu, kaassaus, lasagnevellen en de courgette. Eindig jouw lasagne met een laag ragu en top dit af met de kaassaus en de magere geraspte kaas.
- Bak het geheel vervolgens 15 minuten met aluminiumfolie op de schaal. Na 15 minuten verwijder je de folie, zet je de oven 20 graden warmer en bak je het nog eens 20 minuten. Eenmaal klaar kan je het serveren met salade of kan je het verdelen over 4 bakjes als meal prep voor 4 dagen.
Voedingswaarden
Calorieën | 487 |
Koolhydraten | 39,2 g |
Eiwitten | 37,7 g |
Vetten | 18 g |
Reacties
Reactie plaatsen